Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 26 Απριλίου 2018]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, αποτιμώντας την επίσκεψη Emmanuel Macron στις ΗΠΑ και συζητώντας για την επικείμενη συνάντηση της Angela Merkel με τον Donald Trump.

 

https://app.box.com/s/5qp32310say9dcb66vknr22yw4vtoc4s


 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» [Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017]

 

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και την Ελεονώρα Ορφανίδου επ'ευκαιρίας της επίσκεψης του Emmanuel Macron για την ιστορική εξέλιξη των ελληνο-γαλλικών σχέσεων.

 

https://app.box.com/s/nvdywtiuw8cvthmbmgiiff2jnt6gz93x


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 8 Μαΐου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, για το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών.

 

https://app.box.com/s/hcjrsc489d40qhxtohlp866eo6699s04


 
Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε» για τις Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία [Σάββατο 22 Απριλίου 2017]

 

 
Συμμετοχή στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ για τις γαλλικές εκλογές [Σάββατο 22 Απριλίου 2017]

 

 
Παρέμβαση στην «Πρωϊνή Ζώνη» της ΕΡΤ [Τετάρτη 19 Απριλίου 2017]

 

 

 
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [Τρίτη 21 Μαρτίου 2017]

 

Συνέντευξη: Την ανάγκη να οικοδομηθεί μια εθνική στρατηγική, ενόψει των αλλαγών στην ΕΕ, προτείνει ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου

Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μια ευρύτερη στρατηγική που θα ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια, ενόψει των αλλαγών που δρομολογούνται στην ΕΕ, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Λυμούρης εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, επισημαίνοντας ότι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τέτοιου είδους συζητήσεις, σε μια περίοδο κρίσης για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και εν μέσω σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν παρέχουν καμία απολύτως βοήθεια, αλλά αντιθέτως ενισχύουν την υπάρχουσα αβεβαιότητα.

Για την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ρώμης, ο κ. Λυμούρης δηλώνει ότι «πανηγυρικοί λόγοι» και «εικονικές» δεσμεύσεις ασφαλώς και θα καταγραφούν, αλλά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
Για τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, επισημαίνει ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη έχουν απέναντί της μια Τουρκία, η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική καμπή και η μοναδική απάντηση μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ενότητας, οι συλλογικές αποφάσεις και η αλληλεγγύη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Τα Ασυμβίβαστα» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, για τις επερχόμενες Ολλανδικές Εκλογές και το πως αυτές θα επηρεάσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

 

https://app.box.com/s/gpew5ugnfqfcc79fjjjqzyhwbnklbzfl


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για την εκλογή νέου Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

https://app.box.com/s/uvhe4m4w15ig7k9c4hlduxsguf8vntiz


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την έκτακτη εκπομπή για το ιταλικό δημοψήφισμα και το Eurogroup της 5ης/12, με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και την Έλενα Αλεβίζου.

 

https://app.box.com/s/d1pg3ji53cegq2xpnbgyzuybguk8a729


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής 21/10.

 

https://app.box.com/s/3v50mb0xw6t2xkhr9zce1ldwix25lfsv


 
« StartPrev123NextEnd »

Page 1 of 3
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dr Nikolaos Lymouris, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting. Hosted by Free Web Hosting